Rovaniemellä 8.-10.9.2023Torstai 8.9. 
Jutajaiset kouluilla

Jutajaiset vierailee koululla yhteistyössä Kansantanssiryhmä Siepakoiden sekä Sirkus Taika-Ajan ajan kanssa


Perjantai 9.9. Kulttuuritalo Korundissa klo 20.00
Yhteistyössä Valtakunnalliset kotiseutupäivät

Kansantanssiteoksen ensi-ilta:
TUMMAN LAINEEN RANNAT - 
Hukutettujen kylien tarina

Enter your text here...


”Mutta luoja suuressa viisaudessaan jätti ihmisille muistot, joita suurinkaan vesi ei voi hukuttaa, ei pyyhkiä pois. Muistot, jotka aikojen saatossa vain kirkastuvat.” 

-Katri Alakorva, allasevakko
Esittäjä: Siepakat
Käsikirjoitus, ohjaus ja koreografia: Siina Toimela
Sävellys: Julius Sarajärvi
Kesto: 50min

Tumman laineen rannat on allasevakoiden kertomuksiin perustuva kansantanssiteos luonnosta, kotiseudusta ja juurettomuudesta. Sodankylässä Lokan (1967) ja Porttipahdan (1970) tekojärvien alle jäi kaikkiaan 600 ihmisen kodit. Teos kertoo allasevakoiden aitoa tarinaa siitä, kuinka vesi valtasi kylät. Pakkomuutto aiheutti kauaskantoiset vaikutukset elämään ja elinkeinoihin. Luonto, jonka kanssa ihminen oli elänyt vuosisatojen ajan uhrattiin yhteisen hyvän vuoksi.


Liput 20€ /25€ + käsittelykulut

Ensi-illan järjestävät yhteistyössä Jutajaiset ja Valtakunnalliset kotiseutupäivät.
Lauantai 10.9. klo 13-16
LASTEN JUTAJAISET KOSKIPUISTOSSA
Yhteistyössä Kemijoki Oy:n kanssa

Koskipuisto, Jäämerentie, 96200 Rovaniemi

Maailman vahvin pupu esiintyy klo 14.15 alkaen ja tanssittaa mukaansatempaavilla ja osallistavilla musiikkielämyksillä, joista saavat nauttia niin lapset kuin aikuisetkin. Esiintymässä ovat myös Siepakat, Sirkus Taika-Aika sekä Lapin urheiluopiston tanssiopiskelijat.

Tule tapamaan Joulupukin Pajakylän joulupukkia klo 13-14 välisenä aikana ja laita jo ensi joulun lahjat toiveisiin! Lasten Jutajaisissa pääsee tänänkin vuonna tekemään, kokemaan ja näkemään. Tapahtumaa juontaa Prinsessa Homssantomssa.

Lasten Jutajaisten pääyhteistyökumppanina Kemijoki Oy, joka mahdollistaa tänä vuonna upean tapahtumapäivän Valdemarin rannalla!

Vapaa pääsy! Kahvio palvelee tapahtuman ajan. Tervetuloa mukaan seikkailemaan!

TUTUSTU LASTEN JUTAJAISTEN OHJELMAAN TÄSTÄ


Kansalaisfoorumi kouluttaa

Perjantai & lauantai 10.9.

Jutajaisten pelimannikurssi: kansanmusiikin sävelmät tansseissa ja jameissa

Aika:

  • perjantai 9.9. klo 17.00–19.00
  • lauantai 11.9. klo 11.00–14.00 sekä lyhyt esiintyminen (museo tarjoaa ruoan esiintyjille). Varaa aikaa klo 15.00 asti. 


Paikka: Kotiseutumuseo, Rovaniemi, Pöykköläntie 4, 96400 Rovaniemi
Hinta: 40€ / 35€ jäsenille
Osallistujamäärä: 20

Ilmoittautuminen: 9.9. mennessä

Viulupelimanni Osmo Hakosalo ohjaa työpajaa, jossa opetellaan perinteisiä sävelmiä jamisoittoa ja tanssisäestystä silmällä pitäen. Kansanmusiikki perustuu yhteiseen sävelmateriaaliin, joka välittyy soittajalta toiselle heidän kohdatessaan. Jamisoittoon pääsee kiinni, kun hallussa on muutamakin sävelmä. Samat sävelmät toimivat myös tanssin säestyksessä, ja Osmo valottaa työpajassa tanssirytmin tavoittamista omassa soitossa. Mukaan kurssille sopivat kaikenlaiset akustiset soittimet ja kaikenikäiset soittajat, joilla on perustaito hyppysissään.

Kurssi järjestetään Kotiseutumuseon upeissa historiallisissa tiloissa. Kurssi huipentuu esiintymiseen museoalueella samaan aikaan käynnissä olevilla Sadonkorjuumarkkinoilla lauantaina, ja tanssisoittoon Saarenkylän Nuorisoseuralla samana iltana. Tanssisoittoa johtavat Osmo Hakosalo ja Jukka Hannula, ja mukaan ovat tervetulleita tapailemaan kappaleita kaikki!

Lauantai 10.9.

Tanssityöpaja: Kansantanssin alkeet ja rytmit kehoon
Aika: la 10.9. klo 16:30-18:00
Paikka: Saarenkylän Nuorisoseurantalo, Napapiirintie 10, 96900 Rovaniemi
Hinta: 20€/15€ jäsenille
Osallistujamäärä: 20

Ilmoittautuminen: 9.9. mennessä

Tanssinopettaja Eetu Laitinen ja viulupelimanni Osmo Hakosalo ohjaavat työpajaa, jossa pääset tapailemaan kansanomaisten tanssien askeleita ja rytmiä elävän soiton tahtiin, rennolla otteella. Perinnemusiikki laittaa jalan liikkeelle luonnostaan, ja Laitisen Eetu osaa taitavasti ohjata menoa oikeaan suuntaan. Työpaja sopii kaikille aivan aloittelijoista lähtien. Myös tanssia harrastaneet saavat työpajasta uutta virikettä.

Työpajan jälkeen salissa alkavat kaikille avoimet pelimannitanssit klo 19:00. Voit siis ottaa opitut askeleet heti käyttöön ja jatkaa tanssista ja soitosta nauttimista!


Lauantai 10.9.

Pelimannitanssit ja jamit
Aika: la 10.9. klo 19.00 VAPAA PÄÄSY!
Paikka: Saarenkylän Nuorisoseurantalo, Napapiirintie 10, 96900 Rovaniemi
Tanssit 19:00 (vapaa pääsy)

Kaikille avoimet tanssit säestettynä jamisoittoperiaatteella. Tervetuloa mukaan soittamaan, tanssimaan ja nauttimaan! Saarenkylän Nuorisoseurantalolla lauantaina klo 19.00 alkaen. Vapaa pääsy!

KAIRA-klubi: 
LEHTOJÄRVEN HIRVENPÄÄ - ROSA COSTE - ÁILU VALLE


Kotiseutupäivien ja Jutajaisten yhteinen klubi-ilta tuo kellariteatteriin kutkuttavan kattauksen pohjoisen taiteilijoita. Jaakko Laitisen ja Harri Kuusijärven luotsaama uuden ajan tangon ja progressiivisen iskelmän yhtye Lehtojärven Hirvenpää esiintyy ensimmäistä kertaa Rovaniemellä koko kvartettina. Käkkärämäntyjen ja arkisten aiheiden kuten työn kautta sukelletaan ekologisiin, metafyysisiin ja kosmologisiin mietteisiin.

Rovaniemen kotikulmilta kotimaisen musiikkikentän nosteeseen ponnistanut Rosa Coste puolestaan tekee suomenkielistä modernia ja sielukasta r&b:tä tyylipuhtaasti ja suurella sydämellä.

Utsjoelta kotoisin oleva Áilu Valle on saamenkielen ja -kulttuurin väkevä, pohjoissaameksi räppäävä sanansaattaja, jonka lyriikat ruotivat niin yhteiskunnan rakenteita kuin ihmisen luontosuhdettakin. 

Liput ennakkoon :NetTicket & Osviitta (Koskikatu 25, kauppakeskus Rinteenkulma) 15 €, 
ovelta 18 €.

Klubi järjestetään yhteistyössä Valtakunnallisten kotiseutupäivien kanssa. Tilaisuus on K18.Sunnuntai 11.9. 
Jutajaiset ja Kotiseutupäivät kylillä


Songan kyläfestit!
Songan kylässä Palojärven Lomakeskuksessa lauantaina 10.9.2022 klo 18 alkaen energiset iltabileet! Iltabileitä tähdittää Janne Raappana, Sirkus Taika-Aika, Siepakat, Kunnan Pojat, haitarivirtuoosi Tatu Kantomaa ja Laskuteline!

Tule viihtymään Palojärven Lomakeskuksen aktiviteettien parissa, sekä nauttimaan laajasta ohjelmatarjonnasta. Anniskelualueelle ikäraja on K-18. Palojärven Lomakeskuksen löydät osoitteesta Hoikkaniementie 19, 97240 Sonka.

Liput ovat myynnissä NetTicketissä / Osviitassa.
Lippuja saa ostettua ovelta tuntia ennen tapahtuman alkua.
Liput 5€/10€

TUTUSTU KOKO OHJELMAAN TÄÄLTÄ